page
Zo tover je jouw slaapkamer om in een hotelsuite

Zo tover je jouw slaapkamer om in een hotelsuite

Droom jij van een luxe slaapkamer en wil je iedere dag wakker worden met het idee dat je in een mooie hotelkamer ligt? Dan zijn er een paar dingen die je kunt doen om dit voor elkaar te krijgen. Allereerst zorg je voor een comfortabel bed. Dit doe je met het beste matras. Vervolgens kun je kijken naar een fijn dekbed, goede kussens en mooi beddengoed. Je kunt kiezen voor wit beddengoed van hoge kwaliteit. Dit beddengoed is erg zacht en zorgt ervoor dat jij heerlijk kunt wegdromen in je eigen bedje. Je kunt de aankleding van de kamer ook aanpassen, zodat het chique hotel uitstraling krijgt. Zo kun je kiezen voor een mooi opvallend hoofdbord van het bed of mooie grote nachtkastjes met een mooie lamp erop. Je kunt op diverse plekken inspiratie opdoen, zodat je zelf je slaapkamer een make-over kunt geven.

Handige tips voor een fijne slaapkamer

Heb je ’s ochtends moeite met opstaan of kun je juist ’s avonds niet goed in slaap vallen? Dan zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. Om ’s ochtends makkelijker uit bed te komen, kun je kiezen voor een wekker met licht. Hierdoor word je geleidelijk wakker gemaakt met licht en daarna geluid. Je hersenen zien dit als een zonsopkomst, waardoor je makkelijker wakker kunt worden in de ochtend. Ook kun je jouw wekker aan de andere kant van de kamer zetten, zodat je wel uit bed moet om de wekker uit te zetten. Om ’s avonds makkelijker in slaap te komen kun je een goed boek lezen en niet voor de tv hangen. Zo word je sneller moe en val je ook sneller in slaap. Een vast slaapritme zorgt er ook voor dat je makkelijker in slaap valt en makkelijker opstaat in de ochtend.

Verhoog het comfort van je matras

Wanneer je een nachtje slecht hebt geslapen merk je dit direct aan je humeur. Ook wanneer je een nacht niet thuis hebt geslapen kan het zijn dat je last krijgt van je rug of nek. Je eigen bed ligt vaak toch het lekkerst. Dit heeft in veel gevallen te maken met een goed matras of een fijn kussen. Om ervoor te zorgen dat je matras langer meegaat en je hier nog jarenlang van kunt genieten, kun je kiezen voor een matrasbeschermer. Zo blijft jouw matras goed beschermd en gaat deze erg lang mee. Een matrasbeschermer zorgt er tevens voor dat je nog comfortabeler in bed ligt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stevige beschermer om zo je matras wat te verstevigen of je kunt juist kiezen voor een zachter model.